Jedz mało i chudnij

Jedz mało i chudnij

Jedz mało i chudnij

Zbilansowana
dieta znaczy jedzenie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w odpowiednich ilościach. 40 procent diety
powinny stanowić warzywa. W
zrównoważonej diecie powinny
znaleźć się pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i szeroki wachlarz warzyw. Nie może w niej
brakować szparagów oraz szpinaku. Najlepiej
ugotowanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez dużej ilości dodatków. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe należy jeść raz lub dwa razy w
tygodniu. Cukier należy jadać od
czasu do czasu, czyli wyjątkowonieczęsto,
bo nie jest to element niezbędny w planie
żywienia.Jedzenie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy wygłodzeni i organizm nie
zbiera kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Codzienne spożywanie prowadzi do udanego
odzyskiwania dawnej atrakcyjności. Porcje jedzenia powinny być małe –
jedząc niewiele możemy czuć się nasyceni,
naukowcy tego dowiedli. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
na pewno wystarcza. Oleje
roślinne i oliwa są ogromnie
korzystne dla zdrowia. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadazdrowy tłuszcz, więc
trzeba je niezbędnie włączyć do
zrównoważonej diety. Należy
jadać rzeczy jak najmniej
przetworzone, bo wyłącznie takie są bardzo zdrowe,zawierają to, co najlepsze. Warto zrezygnować z potraw sprzedawanych
w puszkach i słoikach, bo są one zazwyczaj
niezdrowe. Produkty muszą być najlepszej
klasy, bo tylko wysoka jakośćjest gwarancją dobrego
posiłku.

tekst dostepny na stronie : cialis cena

kamagra tanio